NM stafett 2.etp KOK3 (H17) (10.09.2017)
Kategori: Konkurranse
Kart/område: Skolleborg
Arrangør: Halden SK
Land: Norge
Disiplin: Stafett
Etappe: 2
Distanse: 6.46 km
Tid: 45:59
Gj.sn. HR: 168
Maksimum HR: 174
Løp ut på 46.plass, snaut 10 min bak teten. Planen var et trygt og sikkert, men offensivt stafettløp. Prøve å utnytte andre løpere, men samtidig hele tiden ha kontrollen selv.

Måtte gjøre jobben selv de to første strekkene. Fikk en liten sving på 2.post, men så søkket da jeg var på vei forbi det. Litt mer folk på vei mot 3.post (80), og ble tatt igjen av Gaute for KOK1. Tenkte prøve å henge meg på ham lengst mulig, men gjorde det vanskelig for meg selv ved å gi noen unødvendige sekunder fordi jeg dro for mye venstre inn mot 4.posten (82).

De neste strekkene var det greit med folk både i min trasé og rundt omkring i skauen. Lå vekselvis litt foran og bak, og plukka de neste postene greit. Riktignok litt dårlig kontroll inn mot 172, men fikk øye på skjermen akkurat da jeg begynte å lure på hvor jeg var.

Ble alene igjen mot post 92. Vurderte å løpe ut mot stien på langstrekket, men syntes ikke det så ut til å lønne seg til min gafling. Men hadde nok vært en noe bedre trasé å løpe en liten høyresving mot den første myra (NØ for post 83), og ligge litt lenger til høyre et stykke videre også for å unngå de tetteste grønne stripene helt. Løp alene/foran hele langstrekket og videre mot post 174. Her tapte jeg litt på å løpe til venstre for stupet. Gjorde dette delvis fordi jeg trodde jeg lå litt lenger til venstre i utgangspunktet, samt for å få kontroll med den hvite kollen før posten. Traff et par andre løpere på posten. De dro altfor mye venstre ut av posten, men traff dem likevel igjen på passeringsposten (72).

Presterte helgas andre trynings i overgang til jorde ut på passeringa, men var heldigvis raskt oppe igjen og klarte å holde ryggene foran sånn brukbart. De dro imidlertid igjen mer venstre enn jeg ville da vi kom inn i skogen (skulle til den andre gaflinga (78)), så jeg fortsatte alene mot post 85. Syntes denne så litt skummel ut på tross av slepet rett før, men tok meg tid og gikk rett i. Plukka da to neste postene greit, og fikk øye på gruppa fra passering foran meg igjen på vei inn mot nest siste (176). Fikk kontakt igjen på posten, og hang brukbart med inn og veksla bakerst i gruppa på en 36.plass.

Deilig å få til et nytt solid stafettløp etter de to fadesene tidligere i sommer (VM og Night Hawk). Synes også jeg var litt bedre enn tidligere til å bruke andre løpere litt, selv om forsøket på å utnytte ryggen til Gaute (som var en av de få jeg traff som løp markert fortere) ei stund, gikk i vasken tidlig. Når det er sagt, skulle jeg gjerne løpt hakket fortere, men da hadde jeg nok vært avhengig av mer flaks med gode rygge å henge denne dagen.

https://events.loggator.com/nm17sh17e2
Vis kommentarer (0)
 
NM stafett 2.etp KOK3 (H17) (10.09.2017) NM stafett 2.etp KOK3 (H17) (10.09.2017)