NM langdistanse (07.09.2017)
Kategori: Konkurranse
Kart/område: Guttersrød
Arrangør: Halden SK
Land: Norge
Disiplin: Langdistanse
Distanse: 10.89 km
Tid: 76:49
Gj.sn. HR: 166
Maksimum HR: 176
Målet for dagen var først og fremst å få til et helt godt langdistanseløp. Etter to dårlige forsøk i vår, følte jeg at det ikke var så langt unna på langdistanseøkta på samlinga forrige uke, og hadde dermed tro på at det kunne gå. Det viktigste virkemiddelet var å være nøye med siste sikre hele veien.

1) -18 (1) Syntes rett på så greit ut, siden man ikke måtte så langt ut fra streken for å krysse elva + antok det var fint oppe på ryggen siste del. Sleit med å komme inn på kartet fra start. Uvant med 1:15 000. Kom til et hogstfelt, men var usikkert på hvilket og måtte stoppe opp. Tapte 20-30 sek her. Brukte bakken opp etter elva til å planlegge 2. og 4.strekket. Grei kontroll med kurvebildet inn mot posten.
2) -26 (1) Syntes det så greit ut rett på, selv om jeg var litt usikker på om den siste åsen burde rundes. Fant en fin balanse mellom å grovorientere og å treffe de sjekkpunktene jeg hadde planlagt.
3) +10 (10) OK, men ser ut som det var litt kjappere å holde seg langs den hvite skogen til høyre
4) -67 (1) Brukte bakken opp i starten av strekket til å kikke gjennom resten av løypa. Litt fordel av lokalkunnskap fra 2.strekket fram til den store myra. Gjennomførte deretter litt dårlig en periode: Planen var ei mer rett linje fram til der jeg slapp meg ned i den lysegrønne dalen, men var litt unøyaktig med retningen og havna litt for langt til høyre. Ser også at jeg tapte litt på å løpe såpass rett venstre ned i dalen, samt litt på å miste stien siste del ned mot elva. Bestemte meg endelig for å ikke kutte før Guttersrødkasa da jeg så stedet jeg ev. hadde tenkt å kutte. Tror det var greit. Veldig usikker på hvor det var best å ta av fra stien inn mot posten. Lå litt lenger til venstre enn jeg trodde etter det siste hogstfeltet inn mot posten, men fikk iallfall god oversikt da jeg kom ovenifra.
5) +10 (2) Sklei og landa med låret på en stein etter ca. 100 meter av strekket. Vondt og dårlig kraft det første minuttet, og halta meg fram før jeg heldigvis kom greit i gang igjen nede på det andre hogstfeltet. Så ryggen til AMHN foran meg på hogstfeltet litt over midtveis på strekket, men hun var akkurat så langt foran at jeg ikke så noe mer til henne da jeg kom opp på toppen.
6) +34 (6) Hadde planlagt å dra slakt høyre ut av posten og ligge litt til høyre for streken på strekket. Ser ut som dette var en bra plan. Men var i stedet sløv og fulgte den tilsynelatende fine utgangen litt til venstre. Ble dermed ekstra klatring nede i dalen og kaving i den utsøkte kombinasjonen hogst og myr første del av strekket. Tapte rundt 30 sek her. Kom i tillegg litt høyere enn planlagt inn mot posten og måtte stoppe for å lese meg inn. Fikk heldigvis kollene på plass, og fikk posisjonen bekrefta av søkket rett utenfor ringkanten.
7) +21 (9) Nølende og passiv gjennomføring. Mangla en god plan og leste for lite kart.
8) +1 (2) Hørte at jeg leda ved passering. Visste at det starta flere sterke løpere bak, men fikk et kraftig spark bak til å skjerpe meg. Syntes en slak høyresving så bra ut. Følte med temmelig gåen og sleit med å få luggen over lyngen, men var streng mot meg selv både mtp å holde farta oppe etter beste evne og ikke minst å orientere skikkelig hele veien.
9) +1 (2) Litt passivt å dra såpass mye venstre mot stien. Greit inn i posten.
10) +11 (3) Ble frista til å følge et tråkk i stedet for kompasset nede på den grønne flata, og vikla meg inn i stup og rotvelt før jeg kom meg opp i søkket ved vekstgrensa. Tapte 10-15 sek her, og var irritert på meg selv fordi jeg følte jeg var i ferd med å rote bort ledelsen. Syntes området var litt diffust, men mye hogst av ulik alder, men fikk heldigvis tidlig øye på kollen foran posten.
11) +5 (4) Fine tråkk, og tok sjansen på å følge disse så lenge de gikk i mer eller mindre riktig retning. Kom litt langt til høyre.
M) +6 (24) Forsøket på å samle beina til en skikkelig spurt endte i et tryn i grøfta i overgangen til jordet.

Med tanke på utgangspunktet er jeg bra fornøyd med dagens løp. Det mangler litt på å være skikkelig bra hele veien, men var helt klart et stort steg i riktig retning. Etter problemene med å komme inn på kartet i starten, løp jeg stort sett jevnt godt fram til 5.post. 6. og 7.strekket var dagens dårlige periode, der jeg avvek fra eller mangla en god plan, samt også gjennomførte dårlig inn mot passering. Følte også at jeg tapte mye på sisterunden, men ser av strekktidene at jeg sannysynligvis ble redda av stort sett god tekniske gjennomføring og at det nok var flere som var slitne der.
Vis kommentarer (0)
 
NM langdistanse (07.09.2017) NM langdistanse (07.09.2017)