WC mellom (25.08.2017)
Kategori: Konkurranse
Kart/område: Ozolkalns
Land: Latvia
Disiplin: Mellomdistanse
Distanse: 6.03 km
Tid: 41:17
Gj.sn. HR: 169
Maksimum HR: 180
Etter en del usikkerhet med både o-teknikk og fysikk i det siste, var hovedmålet å gjennomføre et solid løp. Fokus var på strekkplan, retning og bestemt gjennomføring.

1) Syntes det så enklest ut å løpe rett på. Greit.
2) Løp bevisst litt høyre for å unngå grønt, men havna lenger til høyre enn planlagt og holdt på å misse den siste ryggen. Så den heldigvis og fulgte den til posten.
3) Usikker på veivalget. Bestemte meg for rundt venstre, men var usikker på valget og ble en kvasi-variant. Kom meg aldri helt ut på stien etter å ha begynt å følge forlengelsen av slepet i det grønne et stykke. Uansett raskest å løpe høyre, nest raskest rett på og dårligst til venstre selv meg god gjennomføring.
4) Igjen usikker, men bestemte meg for rundt venstre. Bra i starten, men så løp jeg bare mot kollen til venstre. Kom ut på feil sti, fulgte den noen meter, men skjønte raskt tegninga og fikk korrigert meg inn. Tenkte først å følge stien lenger, og burde gjort dette, men tok iallfall posten greit.
5) Usikker på veivalget. Greit gjennomført, men litt bedre (og sikrere?) å løpe rundt.
6) OK
7) OK. Så stein/post litt seint.
8) Bra til 10 meter før posten, der jeg ble stående og nøle selv om jeg så søkket fordi jeg ikke så posten.
9) OK
10) Hadde tenkt å løpe venstre, men ombestemte meg da jeg så en annen løper ta høyreveivalget da jeg var på vei inn mot posten. Høyre var egentlig ikke så katastrofalt, men ble bare løpende og tenke på at jeg hadde gjort noe dumt, og gjennomførte dårlig. Tapte først litt før veipasseringa pga trodde jeg hadde passert veien da jeg passerte den store stien. Ble deretter løpende parallelt med tråkket opp fra veien. Måtte deretter stoppe oppe på stien for å lese meg inn og hadde litt dårlig retning videre før jeg fikk korrigert meg inn.
11) Platået gjorde posten enkel, men nølte litt pga TV-kameraene (ja, veit det er dumt...)
12) Burde løpt opp på veien. Knotete i lia/oppe på kanten.
13) OK
14) OK til jeg ble stående rett nedenfor posten uten å se den. Synes ikke myra var så åpen som på kartet.
15) Tapte masse på å løpe opp i stedet for å holde høyden, men syntes det så sikrest ut.
16) Nølte masse og fikk litt katastrofefølelse da jeg kom ut i slalåmbakken, men tok meg sammen og fant posten.
17) Ble sekundert med at jeg kjempa i toppen. Antok det ikke kunne stemme, selv om man tok høyde for at det bare gjaldt blant de som hadde starta hittil.
18) OK opp til den lille stien. Forsåvidt god kontroll derfra også, men burde løpt stien og tatt posten ovenifra i stedet for å klatre gjennom x antall vindfall.
19) Litt dårlig utgang (for mye venstre). Ellers greit.
20) Litt til høyre, opp og ut på stien. Bare synd det var feil sti. Ble stående og kope mens panikkfølelsen kom snikende, men fikk etter hvert kart og terreng på plass og kom meg ut på riktig sti.

For å ta det positive først, var den fysiske formen bra. Foreløpig litt unna helt toppform, men langt piggere enn på ei stund. Mtp hvordan jeg har løpt i det siste, var jeg egentlig også litt letta over og fornøyd med at jeg ikke gjorde noen "katastrofefeil" slik at løpet endte i total fiasko.

Men når det er sagt, var løpet langt fra bra. Tror hovedproblemet var at jeg var veldig usikker på valgene mine, og i stedet for å ta et valg og gjennomføre best mulig, ble jeg løpende og tenke at jeg hadde gjort noe dumt. Dette gikk ut over gjennomføringa, og i tillegg ble det litt sånn at når jeg hadde vært for defensiv på et strekk (les: løpt for mye rundt), prøvde jeg å kompensere ved å være for offensiv (les: løp for mye rett på) på det neste.

Det kommer nok til å ta litt tid å bli tryggere på vei- og trasévalg i denne terrengtypen, men i morgen må jeg iallfall prøve å gjennomføre det valget jeg gjør best mulig.


http://www.tulospalvelu.fi/gps/2017wclatmidW/
Vis kommentarer (0)
 
WC mellom (25.08.2017) WC mellom (25.08.2017)