Nattfellesstart Råhult (12.11.2016)
Kategori: Trening
Kart/område: Råhult
Arrangør: 10mila 2017
Land: Sverige
Disiplin: Natt
Distanse: 5.06 km
Tid: 41:29
Gj.sn. HR: 167
Maksimum HR: 175
Nattfellesstart. Fokus på gode planer, bestemt gjennomføring og selvstendig orientering.

1) Var litt treg ut fra start, men kom greit inn på kartet og fikk opp farta litt ned lia. Lå på halen av gruppa som skulle til 1.posten ved høydepunktet 100m SØ for min førstepost, men hadde god kontroll og fortsatte alene til riktig post. Så der noen løpere komme opp mot posten fra feil retning.
2) Grei retning ned til myra, men der ble visst retningen litt for skjønnsmessig anslått… Ikke de enorme konsekvensene siden kollen ved posten var stor og dermed lett å treffe, men ble litt ekstra løpsvei.
3) Løp etter et par løpere noe foran meg og sjekka at det gikk i riktig retning gjennom grøntfeltet. Traff greit ryggen bak. I utgangspunktet kontroll bort langs skrentene mot posten (kunne vurdert å dra helt på ned- eller oversiden), men stoppa 10-15 m for tidlig. Innså etter en tur tilbake at posten måtte være litt lenger bort likevel. Tapte 45-50 sek + noe på å knote unødvendig i skrentene før ringkanten.
4) Retning, kryssa søkket, opp bakken, til høyre for L-skrenten og bort langs skrentene til posten.
5) Valgte å dra opp for å få mer oversikt. Dette gikk etter planen til jeg hadde passert myra, men burde nok tatt meg hakket bedre tid til å få et sikkert utgangspunkt før jeg dro ned lia. Kom for langt til venstre, stoppa for langt opp, og tapte et drøyt minutt før jeg klarte å lokalisere posten.
6) Etter å ha hatt delvis kontakt med noen andre løpere etter bommen på 3.post, ble jeg alene på vei ut fra 5.post. Kom opp ved steinen, forbi kolle og myr og retning videre til søkket.
7) Retning forbi den åpne stripa og myra, skrått opp kanten og videre til ledningen. Leste meg inn i forhold til stolpene. Passerte mellom kolle og stein, og så retning/holdt høyden videre til posten.
8) Retning over kollen til myra.
9) Retning og kontroll med koller og myrer. OK
10) Kanskje litt unødvendig å runde myra i starten. Men igjen retning og kontroll med koller (og delvis myrer) underveis. La meg bevisst litt høyre før posten for å kunne følge søkket ned.
11) Så en annen løper foran meg igjen, og valgte å følge ham selv om jeg merka at det gikk litt for langt til venstre. Etter drøyt 100 meter bestemte jeg meg imidlertid for å korrigere litt høyre og følge eget kompass i stedet. Var litt usikker på hvor jeg hadde passert veien, og dro derfor litt høyre for å være sikker på å få kollene som siste sikre. Burde fortsatt til venstre for den gule kollen, men trodde jeg var lenger til høyre i utgangspunktet. Traff posten greit, men altså unødvendig mye rundt kollen.
12) Retning, men ble usikker rundt midtveis på strekket og dro litt ned for å se skrenten (og forhåpentligvis posten) nedenifra. Tok kanskje litt hardt i, men fant iallfall posten greit.
13) Retning til veien og seinere videre fra veisvingen. Så steinen på lang avstand.
M) Retning.

Absolutt ikke perfekt, men spesielt om man ser bort fra bommene til 3. og 5.post, var det totalt sett den beste hardøkta i mørket så langt i høst. Mange strekk og partier med sikker orientering og god flyt. Det som helt klart må forbedres, er å gjenkjenne de stedene der man faktisk må ta seg tid til et helt sikkert og nøyaktig utgangspunkt (5.post), samt at retningsløping med kompasset som hovedhjelpemiddel også har et betydelig forbedringspotensiale. Med relativt lang gafling i starten (1. og 3.post) og ikke helt max bein, hadde det nok vært tøft å henge med hovedfeltet uavhengig av bommene jeg la inn. Men egentlig var det helt greit å løpe såpass mye alene. På denne tida av sesongen er hovedfokus i stor grad å innarbeide nye (og forhåpentligvis mer effektive) rutiner, så økter hvor man virkelig får stressa den o-tekniske hastigheten, kan godt vente til økter seinere i vinter.
Vis kommentarer (0)
 
Nattfellesstart Råhult (12.11.2016) Nattfellesstart Råhult (12.11.2016)