NM-Langdistanse (10.09.2020)
Kategori: Konkurranse
Kart/område: Mostadmarka Sør
Arrangør: Malvik/Fredig/Wing
Distanse: 8.4 km
Tid: 56:14
Gj.sn. HR: 124
Maksimum HR: 152
Ingen tidligere erfaring i trøndermyr, så var innstilt på å prøve å bli kjent med terrenget i starten.

Sleit med å forstå terrenget i den første myra, og dro derfor med et uhell ut i myrdraget mot venstre troende om at jeg løp parallelt til venstre for streken. Tapte minimalt med tid siden jeg ble hentet opp av bekken. Tenkte så at jeg fikk en lett inngang fra myra, men ble overrasket da jeg ikke så noe post i skrålia innenfor postringen. Ser i etterkant at jeg hadde god retning fra myra, men siden jeg ikke forventet at posten lå så høyt i skrålia dro jeg ned. Tok meg også her relativt fort inn på kurvene (+1min).

Bra kontroll frem til jeg var midtveis mellom 2 og 3. Fortsatte opp bakken i retning mot posten, men forsto ikke hvorfor jeg ikke så noe skrent nordvest for posten. Så den til slutt og fikk en fin inngang(+5s).

Syntes 3. posten så litt krevende ut, og endte opp med å bare plukke tydelige holdepunkter underveis, i stedet for å ha en god plan. Det funket greit, og spesielt de to siste ryggene var tydelige å lese. Ser i etterkant at venstrevarianten min var i overkant risikabel.

Til 4 valgte jeg en rett på variant som jeg følte jeg fikk gjennomført ganske bra. Jeg burde nok unngått å løpe så sikksakk som jeg gjorde midtveis, også tror jeg at jeg tapte litt i inngangen der jeg nølte en del (+20s). Gøy med beste strekktid!

Optimal plan og gjennomføring til 5!

Bra mesteparten av 6 med unntak av inngangen, der jeg mistet litt kontroll på myrene. Fikk heldigvis hentet meg inn igjen da jeg forsto posten måtte ligge høyere. Tror jeg tapte minst 20s her.

Tror ikke planen min til 7 var helt håpløs, men jeg ser gjennomføringen kunne vært bedre. Da jeg møtte fjellveggen litt over midtveis sleit jeg med å lese terrenget, og ble dratt opp i feil søkk pga. et svært tre som lå i veien. Tok meg fort inn igjen, men burde klart å holde meg i riktig søkk (+15s).

Til 8 valgte jeg først rett på, men ombestemte meg av en eller annen grunn rett før jeg dro opp mot kollen. Tapte 10s før jeg ombestemte jeg. Løp hefra og til posten veldig defensivt innom tårnet for å sikre meg at jeg ikke tapte mer tid. Var 50s(!) bak beste på dette strekket, noe som viser hvor defensivt og sakte jeg løp inn mot posten.

Følte jeg fikk gjennomført hele niende strekket etter plan, men løp nok med håndbrekket litt på i siste downhill biten av strekket. Kunne i tillegg løpt mer direkte over myrområdet midtveis. Ser i ettertid at jeg tapte minuttet til bestetid. Aner rett og slett ikke hvorfor.

Dårlig utgangsretning fra 9, men ble trygg da jeg fant søkket etter myra. Bra kontroll herfra og inn.

Ingenting å klage på fra 10 til mål. Løp et steg innenfor passeringsmerkinga i stedet for mål, noe jeg tapte noen sekunder på. Var farlig nære å ryke sølvmedaljen min på det!

Totalt sett et løp jeg sier meg godt fornøyd med, både fysisk og teknisk. Følte jeg aldri ble sliten, og jeg gjorde lite feil teknisk. Da er det gøy det holdt til sølv, bare 20s bak gullet!
Vis kommentarer (0)
 
NM-Langdistanse (10.09.2020) NM-Langdistanse (10.09.2020)