Blodslitet h15-16 (20.10.2018)
Kategori: Konkurranse
Kart/område: Borge Varde
Arrangør: Fredrikstad Skiklubb
Land: Norge
Distanse: 12.59 km
Tid: 86:31
26. plass. 8.28 bak Cornelius Bjørk.

1) Klarer ikke komme særlig langt frem i feltet før startpost. Jeg prøver å komme inn på kartet underveis til førstepost.
2) God kontroll.
3) Bra, dette strekket er hovedsaklig løping.
4) Leser ikke kartet i starten, og blir derfor med på en unødvendig sving. Finner ut at jeg ikke taper så mye på dette da jeg ser den fremste gruppa på stien. Klarer å holde kontroll resten av strekket.
5) Prøver å komme så langt frem som mulig i gruppa på det åpne området før jeg skal inn i skogen igjen. Fin inngang.
6) Tung motbakke. God kontroll.
7) Prøver å plukke de få detaljene rundt meg inn mot posten. Treffer posten bra.
8) Løper ut fra 7. post alene og prøver å holde en grov kurs ned mot 8. post. Da jeg er på vei inn mot posten ser jeg flere løpere komme inn fra en liten bom fra høyre.
9) Liten retningsbom.
10) Bra.
11) Bra.
12) Retning mot stien, og blir dratt inn i posten.
13) Treffer godt. Møter løpere fra den andre gaflinga og skjønner at begge gruppene har løpt ca. like fort.
14) Kurs, treffer bra.
15) Hovedsaklig løpestrekk. Da jeg løper over jordet bestemmer jeg meg for å løpe rundt venstre (For å være på den sikre siden). Merker at noen har dratt rett på, ettersom gruppa har blitt tydelig mindre.
16) Holder god kontroll, men får en liten høyresving inn mot posten.
17) Tar kurs, men skjønner at jeg har kommet for langt til høyre da jeg ser stupet. Ser Sivert løpe ut fra posten, og skjønner at vi har tatt igjen gruppa foran.
18) Bra.
19) Gjør et forsøk på å rykke nedover mot skogen for å ta igjen gruppen foran. Det får jeg delvis til. Da jeg kommer ut på veien ser jeg at hele gruppa skal prøve seg på en venstrevariant. Jeg tenker det er mye bedre å løpe rett på, men tør ikke løpe solo og risikere å løpe alene resten av løpet. Jeg blir derfor med på deres venstrevariant. Kroppen klarer ikke å henge med, og jeg ender derfor opp med å løpe siste delen av strekket solo.
20) Merker på vei mot 20. post at jeg har fanget opp en gruppe som sannsynligvis bommet på 19.
21) Jeg løper solo forbi passering, men merker at jeg har dratt med meg noen løpere. Jeg klarer å holde plassen min inn mot 21. post.
22) Tar en dårlig kompasskurs, og ender opp med en bom på 22. post. Jeg blir forbiløpt av gruppa jeg har klart å holde bak meg fram til nå, og merker at jeg ikke har mer å gi fysisk.
22-Mål) Tungt.

Litt irriterende å finne ut at jeg tapte 7 plasser på langstrekket fordi jeg ikke stolte på meg selv. Jeg burde vært mer nøyaktig på slutten slik at jeg kanskje kunne holdt de plassene jeg tapte her. Ellers er jeg godt fornøyd med løpet.
Skjul kommentarer (2)
Trener: Hei!

Vell gjennomført løp. Du gjør mye riktig, og var uheldig med en mindre god gjennomføring til 19. post som gjør at du havner bakover i køen.

Starten er bra. Virker som om du kom deg trygt frem til fremre del av feltet, slik at du har kontroll på teten, men samtidig kan "flyte" med fartsmessig, og ha kontroll teknisk. I hvor stor grad klarte du å ligge på forskudd? Frem til 15. post virker det som om du klarer å ligge bra i gruppa, men kanksje bruker du litt mye krefter på å gjøre "rykk" fremover i køen? 16. 17 og 18. post lå du her alene? Viktig at man i slike områder greier å ta kontrollen over orienteringen, og la fart være fart. Du blir sliten mot slutten av løpet, og slikt kan skje. Tenker du skal være godt fornøyd med mye, spesielt i begynnelsen!
Brage Takle : Hei,

Jeg følte jeg klarte å ligge på forskudd bra gjennom nesten hele løpet, det er nok derfor jeg klarte å unngå de fleste postbommer. Jeg prøvde ikke å rykke noe særlig fram til 18. post siden jeg merket at jeg ikke var god nok fysisk. I området mellom 15-18 post løp jeg i en gruppe på ca. 5 stykker. Jeg følte vi skrudde ned farten litt vel mye her. Mellom 18 og 19 greide jeg så vidt å dra fra min forrige gruppe, men jeg klarte ikke ta igjen gruppen jeg kunne se langt nede i bakken. Da jeg løp på veien på langstrekket var jeg et sted midt i mellom gruppen foran og gruppen bak.

Takk for tilbakemelding :)
Skriv ny kommentar
Lagre
 
Blodslitet h15-16 (20.10.2018) Blodslitet h15-16 (20.10.2018)